Banaanikotkatutkimuksen seura ry

Havaintoraportit vuodelta 1997


Tammikuu 1997 hit.fi:

Loistava artikkeli banaanikotkista herätti minussa uinuvan lintubongarin,täytyykin liittää kotisivulle keltainen nauha ja edistää banaanikotkatietoutta. bongailuterveisin:lintumies


Tammikuu 1997:

Wimmakas te-ette tätä hoira mitä te oikein? Vertani valutellen tahrin pyrstönne jaa... Siipenne Myös! Olkaapas, Älkääpäs!


 
Helmikuu 1997 sci.fi:

Tervehdys. IBTA (----) perustajana tunnen suurta sympatiaa yhdistyksenne toimintaa kohtaan. Vaikkakin pyrimme suojelemaan sinitiikereiden halua pysya erillaan ihmiskunnan toilailuista, meita on kuitenkin mietityttanyt, josko jonkinlainen yhteistyo Animalian, EVR:n tai Anja Eerikaisen kanssa olisi aiheellista. Kuitenkin yhdistyksemme on nyt paattanyt, etta IBTA:n ja Banaanikotkatutkijoiden kannattaisi katsoa, olisiko keski- naiselle yhteistyolle pohjaa. Yhdistyksemme on perustettu 26. maaliskuuta 1996 ja pahin ongelmamme on talla hetkella asiasta kiinnostuneiden ihmisten loytaminen ja siita johtuva jasenpula. Terveisin, TM,  BGT


Helmikuu 1997 sci.fi:

Banaanikotkalingvistiikan rooma-sääntöön liittyen: ramoona - soidinmenojen naaraspuolinen kohde.


 
Helmikuu 1997 Seuran postituslistalta:

Tiedoksi jäsenistölle,

Seuraava viesti liitetään Huygens-luotaminen mukana Saturnuksen kuun Titanin pinnalle toimitettavalle CD-levylle.

Banaanikotkatutkimuksen seura lähettää terveiset Titanin tutkimusosaston kaikille jäsenille! Tähänastinen yhteistyö on sujunut loistavasti ja odotamme kuulevamme lisää edellisessä raportissa mainituista metaani-ilmakehässä kasvavista banaaneista ja siinä lentämään pystyvistä esibanaanikotkista. Etenkin metaanin hydrodynamiikan tutkimus on täällä Maassa kovin hankalaa ja luotammekin täysin kykyihinne.

Onnea ja menestystä kokeillenne!

psta Aimo Nivaska/Banaanikotkatutkimuksen seura/Suomi/Maa


Helmikuu 1997 cc.joensuu.fi:

Hei! Kiinnostuin heti kertomistanne banaanikotkista ja luonnollisesti haluaisin lisää tietoa. Harkinnassa on tukea hienoa keltainen nauha -kampanjaanne liittämällä nauhan ja osoitteenne omille sivuilleni... Erityistä huomiota herätti perustuspäivänne, joka sattuikin sopivasti syntmäpäivälleni (25.2.). Voitte vapaasti käyttää ystäväni sähköposti- osoitetta, jonka teille ilmoitin. Ystävällisin terveisin, Sandy.


Maaliskuu 1997 sn.no:

Hei! Olemme kaksi tavallista suomalaista, tosin tällä hetkellä Norjassa asuvaa, lintujen harrastajaa. Tammikuussa olimme lomamatkalla Goassa, Intiassa. Oli muuten lämmintä, +36 asteen tienoilla päivisin. No, asiaan. Havaitsimme, että banaani- kotkat pesivät juuri Goan satumaisilla paratiisirannoilla. Poikasiakin näkyi olevan tulossa. Taisi siis tämä mystinen arvoitus vihdoin selvitä, nimittäin että mihin banaanikotkat matkaavat suunnatessaan talveksi Suomen kylmää talvea pakoon. Paistattelivat tosiaan päivää siellä palmurannoilla yhdessä pyhien lehmien sekä meidän kanssamme. Paikalliset hindut tuntuivat syystäkin pitävän kumpaakin suurenmoista eläinlajia pyhänä joten banaanikotkat saivat siellä pesimärauhan. Tosin ne eivät halunneet kanssamme kuvaan joten kuvamateriaalia ei tällä kertaa ikävä kyllä kertynyt. No, ehkä sitten ensi vuonna kun taasen matkaamme kohti lämmintä Goaa. Terveisin ornitologit PV & SV


 
Maaliskuu 1997 icenet.fi:
Uskomatonta mutta totta !!! olen käynyt yläasteen, mutta siellä ei muistaakseni opetettu mitään bk:sta !!! Voih...kaikki nämä vuodet ilman tietoa banaanikotkista.. mikä katkera kohtalo... Mutta nyt elän onnellisena ja tietoisena bk:sta...voisinko enää olla onnellisempi ? ? Voisin..jos joskus näkisin tällaisen luonnossa.. mutta taitavat olla aika harvassa ? T: onnellinen... ;)))

Maaliskuu 1997 :
Arvoisa tutkimusjohtaja(tiedoksi/toimenpiteita varten paasihteeri) ... Tiedustelenkin nyt kohteliaimmin, onko mahdollista, etta liitteena lahettamassani kuvassa ilmeneva lintu mahdollisesti banaanikotka? Havainto on tehty Ruotsista

Maaliskuu 1997 om.vn.fi :
Jotain uutta banaanikotkatutkimukseen. Jätin kerran vahingossa banaanin työpöydälleni ja banaanikotka oli käynyt sen syömässä. No, vahingosta viisastuneena laitoin banaanini parempaan talteen. Nyt on sitten tullut sellainen ongelma, että linnut käyvät banaaneja etsiessään sotkemassa työpöytäni. Ne saattavat levitellä paperit huiskin haiskin. Joskus ne ovat kuljettaneet paperin vaikka pöydältä hyllylle tai päinvastoin. Välillä ne vaihtavat siisteissä nipuissa olevia asiapapereita keskenään, piilottelevat niitä jne. Miten ne saisi lopettamaan?

Maaliskuu 1997 helsinki.fi:
Täähän on aivan loistava! Kuka uskaltaa väittää ettei Banaanikotkia ole olemassa? Banaanikotkien kuussa käynti oli varsin hauskaa luettavaa.. Lisää vain samanlaista ja maailma pelastuu!

Toukokuu 1997 plat.pp.fi:

Hmm.... jollakulla on aivan selvästi liikaa joutilasta aikaa...


Kesäkuu 1997 iName.com:

Miten banaanikotkat selviytyvät nykyajan muuttuvassa ympäristössä? Vaikuttavatko suuret avohakkuut mitenkään banaanikotkiin? Tehdäänkö banaanikotkilla eläinkokeita? Jos tehdään, niin mitkä firmat julkeavat käyttää banaanikotkia e läinokeisiin? Näitähän tulisi boikoitoida! Olen itsekin havainnut Suomen rikkaassa luonnossa muutamia banaanikotkia. Hämmästyin nähdessäni yhden Ahvenanmaalla, Eckerön postimuseon keltaista seinää vasten. Yrittikö tämä yksinäinen banaanikotka olla pii lossa suojavärinä ansiosta? Banaanikotkat ovat tärkeä osa Suomen luontoa ja siksi lisäsinkin linkin (keltaisine nauhoineen) omalle w ww-sivulleni! Hyvää jatkoa!


Toukokuu 1997:

hei Tutustuin mielenkiintoiseen banaanikotka sivuun... Olen huomannut että Banaanikotkien kanta on laskenut huomattavasti ja Appelsiinihaukat ovat tulemassa tilalle! Onko aihetta huoleen vai onko tämä aivan normaali ilmiö luonnon ihmeellisessä maailmassa

.
Syyskuu 1997 kallahe.pp.fi:

Kiitos Upeasta Tietopaketista! Banaanikotkat ovat olleet pitkäaikainen ihastukseni, ja opiskeluni Wurtzburgin yliopistossa on ollut elämäni mielen- kiintoisinta aikaa. Voisitteko olla ystävällisiä, ja lähettää minulle sähkö- postissa lisäinformaatiota? Olen aina halunnut POSTIA joslakin, ihan mistä tahansa, mutta minulle olisi kaikkien unelmieni täyttymys, jos joskus saisin postia Teiltä! toivoo: Toistaiseksi nimensä salassa pitävä ihailijanne numero yksi!


Lokakuu 1997 mbnet.fi:

Hei! Olen 13-Vuotias luonnonsuojelia, ja törmäsin teidän sivuillenne. Innostuin suuresti, kun sain tietää että vieläkin on ihmisiä jotka ymmärtävät banaanikorppikotkia, jotka ovatkin jo harvassa Suomen luonnossa. Kokeilin matkalla riihimäelle antaa banaanikorppikotkalle banaaninpalan, mutta se näytti sairaalta, eikä jaksanut kantaa banaaniterttua jonka sille annoin. Isäni sanoi, että sillä on kuume, mutta en uskonut häntä. Mitä voisin tehdä? Epäilen että muut banaanikorppikotkat ovat kiusanneet sitä koska se vaikutti alakuloiselta. Pidän piirtämisestä ja lempiruokani on Seitipalat riisin kera. Lempivärini on vihreä mustalla pohjalla. Mieluiten kirkkaan vihreä.


Lokakuu 1997 mbnet.fi:

Näinpäs tässä muutama päivä sitten banaanikotkan lentelemässä pitkin taivaan siimestä Yht'äkkiä se kuitenkn katosi näköpiiristä, salamaniskusta(kirjaimellisesti). Mistä tällaien voi johtua?


Lokakuu 1997 mbnet.fi:

M8kä ihmeen banaanikotka?


Lokakuu 1997 mbnet.fi:

Miten banaanikorppikotkia voi estää syömästä alituisesti keittiön hedelmäkorissa olevia banaaneja. Yritin asettaa appelsiinejä banaaniastian viereen, mutta naapurissa asustelevan tuttavamme lemmikki-marakatti käy popsimassa appelsiinit. Tähän kysymykseen ei ikäväkyllä ollut mielenkiintoisessa "yleisesti kysytyt kysymykset" -vastauskirjeessä vastattu.

"Luonto ei jätä meitä"


Lokakuu 1997 dlc.fi:

Siis ensinnäkin täytyy esittää ihailuni teidän tekemällenne pitkäaikaiselle ja määrätietoise lle työlle. Vain harva ihminen voi omistautua näin paljon luonnolle. Banaanikotkan maailmalleleviäminen on tiedostettava meidän jokaisen sydämessämme. Tämä laji ei ole ennen saanut mitään huomiota, vaikkakin se on hyvin merkittävä ja nopeasti levittäytyvä. Siis nostetaan se maailmankartalle! Muuten oletteko huomanneet sen että banaanikotkien pienoismalleja myydään pääsiäisenaikoihin joka kau passa. Onko joku kopioinut? Olette kai patentoineet Banaanikotkan, jotta seura saisi tuloja myymällä lis enssiä? Hyvät ihmiset! Asia on nostettava pöydälle ja Banaanikotkien pienoismalleja on alettava valmista maan Suomessa eikä Kiinassa! Ja jämpti on näin! Lähettäkää postia, saatan olla yhtä hullu kuin te...


Lokakuu 1997 phnet.fi:

Rättisorsien puolesta haluan välittää yhteisömme tuen banaanikotkatutkimukselle. Järjestömme ei kohdannut samanlaisia ongelmia yhdistyrekisteriin kirjautumisessa, koska Rättisorsia on Suomessa todistettavasti yli kolmesataa! En ole sen tarkemmin tutustunut banaanikotkatutkimukseen, mutta eikös ainakin vesilintukantoja tutkita/lasketa ilmasta käsin? Oletteko kokeilleet? Rättisorsat tarjoavat mielellään mahdollisuuden tällaiseen la skentaan.

Ystävällisin terveisin, VT Suomen nousuvarjo- ja leijaliitto ry. /Päijät-Hämeen Rättisorsat


 
Lokakuu 1997 freenet.hut.fi:

Huomasimme banaanikotkan piiloutuneen kummunkoulun yläasteen atk luokan opettajan kaappiin. Banaanikotka oli ilmeisesti verkosta ulostauduttuaan pelästynyt atkopettajan(keken) oppilalleen pitämää saarnaa ja oli paniikissa piiloutunut opettajan kaappiin. Löysimme banaanikotkan opettajan kaapista epämääräisestä kunnosta, joten päätimme viedä sen outokummun lukion biologian lehtori n paikattavaksi (AAPO). paikkauksen jälkeen veimme banaanikotkan oao.n (outokummun ammattiopppilaitoos) tietoverkkoluokkaan jossa palautimme sen luonnolliseen olinpaikkaansa. täten tahtoisimmekin jannen ja minun eli SABATHIUKSEN kanssa pyytää päästä banaanikotkatutkijoiksi. tämänb nöyrän pyyntömme jälkeen voimme varmaan myös kertoa, että olemme tehneet monia monituisia havaintoja banaanikotkista reaalimaailmassa. tuemme myös paikallisia biologeja (esim.Jippo tai Eki) kertomalla hvainnoistamme heille. Hyvät jatkot toivoo: Janne, Antti, Ilikka ja SABATHIUS


Joulukuu 1997:
Banaanikotka -sivunne on hyvin valaiseva. Se kertoo kaiken suomalaisen virkamiehen toiminnasta. Olen itse joutunut painimaan vastaavan asian kanssa moottoripyöräkerhojen sääntöasioissa. On ollut mallina sellaset jo kertaalleen hyväksytyt säännöt, jotka sitten on laitettu toisen kerhon nimellä yhdistysrekisteriin. Niin kuinka ollakkaan, joskus ne menee sellasenaan, joskus vaatii huomattaviakin muutoksia. Koskaan ei etukäteen voi arvata, kuinka käy... Tuli mieleen, kun kerran Rottarallissa olutmukien kera suunniteltiin muutamien tyyppien kanssa uuden yhdistyksen perustamista, se olis 'SUOMEN NENÄNKAIVAJAT R.Y.' Yhdistyksen tarkoitus olis tottakai edistää nenänkaivamisen kulttuuria, organisoida kerhoiltoja, ajaa nenänkaivajien etuja, pitää yhteyksiä ulkomaisiin nenänkaivajiin, järjestää koulutusta nuoremmille nenänkaivajille jne... Toimintaan haetaan tottakai yhteiskunnan tukea. Nyt se tuli taas mieleen, ja sitten kun noi muut kiireet helpottaa niin täytyy varmaan laittaa se oikeasti vireille. Terveisin ...

Joulukuu 1997:
Kiitos mielenkiintoisista sivuista. Suon teille kaiken kunnioitukseni että jaksatte huolehtia banaanikotkien kohtalosta. Mihin nekin häviäisivät ilman teidän kaltaisianne ihmisiä. Kansalaisten on saatava tietää enemmän tästä luonnon kiertokululle elintärkeästä eläinlajista, joten pitäkää jatkossakin yllä näitä hienoja sivuja!!!
 
Rakkain tervesin: Elämäntapa banaanikotka!

Joulukuu 1997 sci.fi:

ensinnäkin tahtoisin kiittää loistavasta ja asiallisesta banaanikotka sivusta. olenkin jo pitkään ollut sitä mieltä että banaanikotkat, nuo metsiemme jylhät vipeltäjät ansaitsevat enemmän huomiota osakseen. mutta pitemmittä puheitta asiaan: olen syksyn mittaan seuraillut erään banaanikotkaperheen puuhia naapurin katajassa, ja kun tarkastelin perheen jouluhössötystä viime viikolla, rupesin kummastelemaan: voiko tämä meribanaanikotka (jonka sen luulisin olevan) viihtyä naapurini katajassa ja vielä tähän aikaan talvesta? toivisin että tutkisitte asiaa, sillä se saattaa avata uusia portteja banaanikotkien ihmeelliseen, mutta ah, niin ihanaan maailmaan.

t: vs


Vuosi: 1995 1996 1997 1998

 

Terveiset Päivitetty 17.04.2001