Uutiset ] [ FAQ ] Julkaisut ] Tutkimus ] Seura ]


 Banaanikotkatutkimuksen seura ry:n julkaisuja 2

Banaanikotkatutkimuksen seura ry
1992,2001

Banaanikotkat - FAQ

 K. Mitä ovat banaanikotkat? En ole koskaan kuullutkaan niistä.

V. Banaanikotkat ovat erittäin pieniä, väritykseltään lähes poikkeuksetta kirkkaan keltaisia, banaaniravinnolla eläviä petolintuja.

K. Missä banaanikotkia voi havainnoida?

V. Lähes missä tahansa, lähes kaikkina vuoden- ja vuorokaudenaikoina. Parhaita tuloksia on saavutettu kevätpäiväntasauksen jälkeisen täydenkuun jälkeistä sunnuntaita seuraavana viikkona.

Havaintojen onnistumista edistävät ratkaisevasti havaitsijan valveutuneisuus sekä banaanikotkamyönteinen asenne.

K. Miten banaanikotkia voi tutkia? Miten saan yhteyden banaanikotkatutkijoihin? Onko olemassa banaanikotkatutkimuksen harrastajien tukiryhmiä?

V. Banaanikotkien tutkimusta johtaa Suomessa toimiva Banaanikotkatutkimuksen seura ry. Seuran jäsenistöön kuuluu sekä alan tutkijoita että harrastajia.

K. Mistä saan lisätietoa banaanikotkista?

V. Lähes korvaamaton lähde on Internet-tietoverkko: banaanikotkatutkimuksen sivujen osoite on http://www.banaanikotka.fi/

K. Hetkinen! Petohan on eliö, joka syö vertaisiaan: Onko banaanikotka siis hedelmä?

V. Siinäpä taas yksi loistava syy lisää harrastaa banaanikotkatutkimusta! Vakiintuneet termit ja käsitteet joutuvat jälleen uudelleenarvioitavaksi.

K. Mikä on banaanikotkien merkitys tälle kaikelle? Mitä hyötyä banaanikotkista on?

V. Tämä perustavaa laatua oleva kysymys etsii vielä lopullista vastaustaan, mutta selvästi niillä on oma filosofinen lokeronsa tässä kaikessa. Hyviä vinkkejä otetaan vastaan...


 Banaanikotkatutkimuksen seura ry
 

 

Terveiset Päivitetty 16.04.2001